Oldal kiválasztása

Ha nem vagy laptopszakértő, vagy nem sokszor kaptál még kézbe új laptopot vagy PC-t, akkor itt van pár tipp, mit érdemes tudni a szoftvertelepítésekről.

Használt laptop, az igazi értékmentés?

A 2022-es év is, az előzőekhez hasonlóan egyre inkább telik el úgy, hogy sokat beszélünk környezetvédelemről. Egyre inkább fontos a nagyobb cégek számára is, hogy csökkentsék a termelt szemetet.

Az elektronikus szemét kiemelten nagy szerepet kapott az elmúlt években, hiszen egyre több ilyen ketyere vesz bennünket körül.

Ezt meg lehet oldani a használt laptop vásárlással is. Ezek az eszközök ugyanis nem értékvesztett laptopok.

Használt notebook a Jebetonál! Mit kapunk a pénzünkért?

A Jebeto kínálatában számos használt laptopot és használt PC-t találhatsz. Ezek különböznek konfigurációjukban, árukban, küllemükben. Van bennük azonban egy-két közös.

A Jebeto ugyanis minden használt notebookját és használt PC-jét garanciával adja.Továbbá, amit itt most számunkra fontosabb, hogy előre telepített Windows 10 is jár a használt notebookokhoz.

Ez azért is fontos, mert ez az a dolog, ami a legtöbbször fejtörést szokott okozni a felhasználóknak. Honnan és milyen módon vásárolják meg az operációs rendszert. Nos, a Jebetonál ilyennel nem kell foglalkozni.

Milyen egyéb programok jöhetnek számításba?

Nézzük, milyen alap programokra van szükséged használatba vételkor.

Amikre szükségünk lehet, az a:

  • Böngésző (Google Chrome, Mozilla, Opera)
  • Dokumentumszerkesztő
  • Vírusirtó
  • Médialejátszó
  • Dokumentumnézegető

Ezek közül a legfontosabb a böngésző. A Windows alap böngészője jelenleg a Microsoft Edge, de rögtön ajánljuk, hogy szerezd be valamelyik említett böngészőt.

Amit még használhatsz a mindennapokban, az az Office csomag. Ennek megvásárlására is van mód, de van ingyenes verzió is. A vírusirtó esetében sokan elegendőnek tartják a Windows vírusirtóját, de beszerezhetsz más programot is, mint az Avast vagy a Panda. A videolejátszáshoz is van a Windowsnak saját programja, de a VLC még mindig örök, és könnyű is beszerezni. Ez természetesen azoknak ajánlott, akik töltenek le filmeket, vagy videókat nézegetnének. A dokumentumnézegetéshez jól jöhet az Adobe Reader.

Alternatívák

              Sok említett programnak az ingyenes verziója igen limitált. Ezért érdemes körbenézni, hogy milyen alternatívák lehetnek. Ezek az alternatívák legálisak, de kizárólag online elérhetőek. Ilyen például a Google csomagja, amivel Excel fileokat és mindenféle dokumentumokat is tudsz szerkeszteni. A különféle pdf file formátumokat pedig már szerencsére meg lehet nyitni böngészőben is.

Nézz szét a Jebeto honlapján és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb használt notebookot.